Invenția unei cercetătoare din România VA SCHIMBA VIITORUL OMENIRII! Obama a felicitat-o personal!

29 Aug

Invenția unei cercetătoare din România VA SCHIMBA VIITORUL OMENIRII! Obama a felicitat-o personal!

Emilia Moroșan de la Universitatea Rice, Houston, a condus o echipă de cercetători americani care a obținut cel mai dur aliaj cunoscut.

Emilia Moroșan s-a născut în 1976, la Suceava. A terminat studiile la Facultatea de Fizică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și a obținut titlul de doctor în 2005 la Universitatea din Iowa. După ce a lucrat o perioadă de timp la Universitatea Princeton, a devenit profesor-asistent de fizică, astronomie și chimie la Rice University (Houston, Texas).

În anul 2010 cercetătoarea româncă a fost premiată de președintele american Barack Obama la gala Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers (PECASE).

Acum ea a creat un material care este de patru ori mai rezistent decât titanul pur și are aplicații medicale, prelungind durata de viață a implanturilor, informează digi24.ro.

Cititi si...
Galaţi: Patru profesori care au făcut un pate vegetal tartinabil din făină de bob şi linte au fost medaliaţi cu aur la Geneva

Prof. Emilia Moroșan, de la Universitatea Rice, a declarat că echipa sa a făcut descoperirea în timp ce studia magneți neconvenționali realizați din titan și aur.

Materialul „a arătat cea mai mare duritate dintre toate aliajele Ti-Au [titan-aur] și compușii lor, dar și comparativ cu multe alte aliaje din inginerie”, a spus Emilia Moroșan.

Ea a declarat că duritatea aliajului, împreună cu marea sa biocompatibilitate, face din el un „compus din generația următoare extinzând în mod substanțial durata de viață a implanturilor dentare și a protezelor articulare”.

Acesta poate avea, de asemenea, aplicații în industria de foraj, în cea a materialelor sportive și în multe alte domenii potențiale, a adăugat Emilia Moroșan.

Cititi si...
Un altfel de război la Sălciua. Superba poveste a bătrânei din Apuseni care toarce şi ţese de peste 60 de ani, fiind numită „tezaur al umanităţii UNESCO”

Sursa: alternativenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *