Statiunea 2 Mai

15 Iul
Statiunea 2 Mai

Statiunea 2 Mai

Localitatea 2 Mai, acum cativa ani doar o simpla comuna, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti, in ciuda conditiilor modeste din zona.

Cazarea se face in mare parte in casele satenilor, dar exista si un camping bine utilat pe plaja. In ultima vreme au aparut si vile specializate in turism in care gradul de confort este mai ridicat. Statiunea se gaseste la doar 5 km de Mangalia.

Plaja de la 2 Mai nu este amenajata in mod special si nici foarte lata, insa este foarte placuta. Intrarea in mare este lina, iar fundul nisipos pe toata lungimea plajei.

Cititi si...
România în 60 de imagini superbe

2 Mai se caracterizeaza printr-un climat temperat continental, cu o nuanta maritima, cu veri calduroase (media termica a lunii iulie 22,4 C) si ierni blande (in ianuarie temperatura medie 0 – 1 C).

Pentru a ajunge in statiunea 2 Mai, sunt mai multe variante:
– Pe sosea: Pe DN 39 (E 87), de la Mangalia se continua drumul spre Bulgaria. Satul transformat acum in statiune se gaseste in lungul drumului.
– Pe calea ferata: Gara Mangalia, pe linia ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia, dupa care se continua pe sosea cu microbuze care circula pe directia 2 Mai – Vama Veche

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Cititi si...
Castrul roman Germisara

Sursa: turism.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *