Cămara Moțului, o afacere din județul Alba, care realizează produse tradiţionale româneşti după reţete transmise şi păstrate de la o generație la alta.
Cristina Nicola, economist de profesie, a decis să renunţe la cariera ce-i stătea în faţă şi să producă dulceţuri, siropuri, zacuscă ori zarzavaturi.
În toamna anului 2016 a pornit compania Cămara Moţului, prin care realizează produse tradiţionale româneşti după reţete transmise şi păstrate de la bunică la mamă şi de la mamă la nepoată. Acestea sunt comercializate în magazinul online al companiei, în magazine mici de cartier din ţară şi în Auchan Afi Cotroceni din Bucureşti.
„Vânzările pentru anul 2018 au depăşit aşteptările noastre şi au ajuns la 100.000 lei, iar profitul înregistrat a fost puţin peste 46.000 lei“, spune Cristina Nicola, fondatoarea brandului Cămara Moţului.
“Cămara Moţului” a luat naştere de fapt de acum zece ani când am început “marea Aventură” a vieţii noastre în domeniu turismului, în inima Ţării Moţilor în staţiunea turistică Arieşeni. Astfel fiecare oaspete la plecare primea, din partea casei, o mică amintire şi ce se potrivea mai bine decât “bunătăţi” din cămara moţului.Dorinţa acestora de a cumpăra, după ce au gustat şi s-au convins, pentru familie şi prieteni produse naturale 100% ne-a impulsionat să deschidem larg porţile de la Cămara Moţilor.
“Cămara Moţului” a fost intotdeauna locul în care, indiferent de sezon, orice oaspete sau simplu trecător, a găsit produse şi preparate tradiţionale specifice Munţilor Apuseni. Aşadar, “Cămara Moţului”dă dreptul şi altor persoane să consume produse şi preparate tradiţionale, natural făcute după reţete păstrate în familie de peste patru generaţii, spune Cristina Nicola.
Sursa: ziarulunirea.ro