Drepturile de autor pentru acest material sunt detinute de studioul Ager Film, aceasta copie de rezolutie joasa este pusa in scopuri educationale.
Regizor:Nicolae Margineanu
Comentariu: Eva Sirbu
Studio:Ager film
Data publicării:2003
Partea 2 – Instrumente cordofone si de percutie:
Vioara, cobza, broanca, tibulca
Titera, duba, tambalul, buhaiul, dramba, toaca, frunza, sozul de peste, tambura
Clopotele, clopoteii, zurgalaii
O calatorie prin cele mai frumoase parti ale Romaniei descoperind farmecul ei prin intermediul muzicii traditionale. Instrumentele, unele pe care le disparitie, sunt specifice locului din care provin, sunetele sunt diferite, linia melodica se schimba de la zona la zona, cate forme de relief – si Romania le are pe toate – atatea forme muzicale. Cu cat sunt mai vechi, cu atat denumirile lor au sonoritati mai ciudate – unele aspre, altele bland poetice: cobza, broanca, buhai, duba, tibulica, ocarina, bucium, zurgalai…
Pentru profesorii de muzica filmul nostru poate fi un placut material didactic: fiecar emodul contine un instrument muzical si poate fi accesat separat.
Pentru iubitorul de muzica traditionala, pur si simplu, el este o calatorie incantatoare, intr-un loc privilegiat, bun pastrator de valori traditionale. Un loc al ultimilor „Mohicani”.
Cumparati DVD-uri cu cele 2 parti de aici
http://bit.ly/RomaniaMuziciiTraditionale