Ai nevoie de încă un motiv pentru a vizita România? Ei bine, îți sugerăm să vizitezi uimitoarea cabană ecologică: Castelul Valea Zânelor construit doar din lut, lemn, nisip, piatră și fân. Așa că, dacă cauți re-crearea unei lumi de basm în viața reală atunci numaidecât trebuie să ajungi această cabană din România. Ambianța de aici îți va satisface cu siguranță dorința ta de „pitic”, sau a copiilor tăi.
Construcția a început în 2014, iar acum se pare că este aproape de finalizare. Cabana va avea 10 camere, fiecare dintre ele cu intrare separată. Așa cum am mai spus, castelul este construit din lut, lemn, nisip, piatră și fân, toate componentele amestecate. Această construcție se declară sută la sută ecologică fără finisaje, sau facilități moderne cum ar fi vopsea, lac sau aparate de aer condiționat (încălzire se face prin metoda vechi: focul în cămin). Aici va fi și un restaurant (îm care se servește mâncarea locală organică), care se va deschide în câteva luni, iar până la sfârșitul acestui an (2016) Castelul va invita primii săi oaspeți.
Castelul Valea Zânelor: Cabane 100% organice fără comodități moderne
Numele cabanei este „Valea Zânelor”. Locul în care este construită se află în apropierea Munților Făgărașului, care pot fi văzute în depărtare. De asemenea, în Munții Făgărașului (parte a Munților Carpați) se află cel mai înalt vârf montan din România: Vârful Moldoveanu (2544 metri). Satul din apropierea cabanelor se numește Porumbacu de Sus și se află la circa 40 km depărtare de orașul Sibiu – aflat la 45 de minute distanță, Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Așa că, în sat cu ușurință se poate ajunge cu mașina.
În Munții Făgărașului se află, de asemenea, „cel mai bun drum din lume” – cu denumirea Transfăgărășanul – așa cum l-a numit Jeremy Clarkson, în emisiunea „Top Gear” (2009).
Sursa: ea.md
Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Castelul de Lut Valea Zanelor.