Majoritatea tinerilor casatoriti prefera sa viziteze in luna de miere locuri straine, situate cat mai departe de Romania, in defavoarea tarii noastre. Citeam undeva ca Romania este o tara a frumusetii eterne. Si daca e asa, de ce romanii nu o cunosc deloc? Am destule cunostinte care nu au vazut decat zonele turistice limitrofe localitatii de resedinta. De exemplu, cati dintre voi ati incercat sa vedeti ce e dincolo de Valea Prahovei? Astazi va propun cele mai frumoase zone turistice din tara noastra si poate veti petrece luna de miere in Romania.
Valea Prahovei
Destinatie preferata de exploratorii indrazneti, pasionatii de sporturi extreme sau de drumetii, dar si de sufletele romantice, Valea Prahovei ofera experiente de neuitat. Eleganta statiunii Sinaia se imbina armonios cu masivitatea Muntilor Bucegi. Sinaia reprezinta orasul in care istoria nu este umbrita de modernitate. Castelul Peles si numeroasele vile pitoresti va dau senzatia ca v-ati intors in timp, in secolul al XIX-lea, iar Muntii Bucegi va fac sa va simtiti mai aproape de cer, uneori deasupra norilor. Daca nu va este frica de inaltimi puteti urca cu telecabina. Masivul Bucegi este cunoscut datorita formelor carstice formate de-a lungul timpului de fortele naturii, Babele si Sfinxul, a pajistilor alpine in care simtiti ca plutiti si a peisajelor de vis pe care le vedeti din Vf. Omu. Daca doriti sa petreceti mai mult timp pe munte, va puteti caza la cabanele cu camere in regim de hostel situate la altitudini de 2000 m.
Transilvania
Este un tinut salbatic si misterios, cu o istorie complexa, asa afirma Caroline Juler in ghidul National Geographic Traveler. Pentru o luna de miere de neuitat si pentru a descoperi ce se ascunde in inima Romaniei, Transilvania cu multitudinea sa de atractii turistice, multe facand parte din patrimoniul UNESCO, naturale, culturale si culinare ofera turisticilor experiente unice. Culturi diferite s-au impletit de-a lungul secolelor in Transilvania creand astfel impresia intoarcerii in timp. Puteti vizita Biserica fortificata de la Biertan, aflata in centrul satului, faimoasa datorita unui sistem original de inchidere a usii sacristiei sau pe cea de la Viscri. Daca va plac marile orase si arhitectura medievala, Brasov si Sibiu sunt cele mai importante datorita arhitecturii si culturii bogate. Tineti cont ca Sibiu a fost ales capitala europeana a culturii in anul 2007. Daca doriti sa cunoasteti mai multe despre Dracula puteti vizita Sighisoara, care reprezinta locul nasterii lui Vlad al III-lea, supranumit Dracula, dar si unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa sau Castelul Bran, situat in localitatea cu acelasi nume. Pentru o experienta medievala inedita, Rasnov este locatia perfecta, unde puteti participa, in luna iunie, la Festivalul Medieval ce readuce atmosfera acelor vremuri prin diverse jocuri. Puteti admira printi si printese sau privi defilarea cavalerilor sau un turnir, puteti gusta bucate traditionale sau participa in tabara medievala.
Maramures si Bucovina
Maramuresul este tinutul bisericilor de lemn, a traditiilor si a tinuturilor de basm. Cu obiceiuri, arhitectura, muzica si costume distincte, Maramuresul iese in evidenta prin bunatatea oamenilor si prin ospitalitate. Nicaieri nu veti gasi bucate mai bune, porti sculptate mai frumos sau costume populare mai frumoase. Specific zonei sunt bisericile de lemn, opt dintre ele facand parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, datorita caracteristicilor sale, avand clopotnite inalte si ascutite si acoperisuri de sindrila in doua ape. Puteti vizita cea mai veche biserica din lemn, dar si cea mai fascinanta, Biserica din Deal de la Ieud sau pe cea de la Barsana sau de la Desesti, unde puteti admira unele dintre cele mai frumoase mostre de arta populara din Maramures.
Bucovina este renumita pentru frumusetile sale naturale si pentru bisericile medievale cu fresce splendide. Incluse in Patrimoniul Cultural Unesco, manastirile construite in secolele XV-XVI cu scene biblice pictate pe exterior sunt unice in lume. Cea mai cunoscuta manastire este Voronet, datorita vopselei albastra cu care a fost pictata cunoscuta drept albastru de Voronet. Puteti include in vizita si manastirile Sucevita, unde culoarea dominanta a frescelor este verde, Humor, unde predomina culoarea rosu, Biserica de la Arbore, Dragormina, Moldovita sau Putna, la granita cu Ucraina. Daca nu doriti sa urmati traseul bisericilor pictate, la sud de Bucovina puteti vizita judetul Neamt, mai precis traseul Izvorul Muntelui – Cheile Bicazului – Lacu Rosu sau puteti admira orasul Targu Neamt din Cetatea Neamtului, oprindu-va putin si la Casa Memoriala Ion Creanga.
Delta Dunarii si Litoralul Marii Negre
Cel mai tanar teritoriu al Romaniei, Delta Dunarii este tinutul pasarilor migratoare, a canalelor laturalnice si a lacurilor pline de fauna piscicola. Imaginati-va ca in fiecare dimineata va puteti trezi admirand rasaritul sau seara de seara puteti vedea cum dispare soarele in apele Dunarii. Cel mai placut mod de a vizita Delta este cu barca pentru a putea intra si pe canale sau lacuri. Ca activitati puteti observa pasarile in habitatul natural, padurile batrane de foioase de pe Grindul Letea, cai salbatici care pasc sau alearga sau pescari mandri de capturile lor. Va puteti caza in nenumaratele pensiuni cu specific local unde puteti gusta vestita ciorba de peste lipoveneasca. Daca doriti sa va petreceti luna de miere in Delta Dunarii va sfatuiesc sa va inarmati cu rabdare si cu multe creme sau spray-uri ce va vor proteja de tantari. In rest, nu aveti de ce va teme.
Daca nu va place linistea Deltei, puteti oricand sa va orientati spre una din statiunile aflate pe malul Marii Negre. In cazul in care cluburile sunt preferatele voastre, Mamaia este statiunea ideala ce ofera distractie garantata petrecaretilor. Statiunile aflate la sud de Constanta sunt statiuni linistite, cu apa cristalina si nisip fin, unde va puteti bucura unul de celalalt admirand rasaritul sau va puteti relaxa in centrele spa din Eforie sau Mangalia, specializate in bai de namol si cure terapeutice. Daca tot sunteti in Dobrogea, puteti oricand vizita Murfatlar si degusta vinurile locale care sunt asociate cu un Merlot aromat. Spatiile de cazare sunt nelimitate si pe toate gusturile si ofera turistilor servicii de agrement specifice zonei.
Va las pe voi sa descoperiti cat de frumoasa este Romania si sper ca multi dintre voi sa o includeti pe lista voastra atunci cand veti alegeti unde sa va petreceti luna de miere.
Sursa: studioblitz.ro