Stațiunea balneoclimaterică Sângeorz-Băi va recăpăta strălucirea de altădată, grație unui proiect numit generic: SOS (Sat-Oraș-Stațiune) Aqua Primus”.
Investițiile se vor axa pe mai multe direcții, scopul fiind unul clar, readucerea in prim plan a potențialului turistic al stațiunii.
Proiectul a fost semnat la Cluj-Napoca de către primarul stațiunii, Traian Ogâgău, cei 4,6 milioane de euro urmând să pună în valoare potențialul turistic local, mai precis captarea, transportul și amenajarea în scop turistic a izvoarelor de ape minerale, trasee de legătura cu satul tradițional, spațiul cultural, amenajarea de spații verzi și zone turistice, aflam de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.
Sângeorz-Bai este un mic oras din Romania situat in inima Munților Carpati care beneficiază de numeroase bogătii naturale.
Multe izvoare vindecătoare de apă minerală, peisaje frumoase, atractiile turistice si oamenii primitori.
Stațiunea se află in nord-estul judetului Bistrita-Năsăud, are un climat montan, temperatura medie anuală fiind de 7°C.
Apele minerale de care statiunea dispune sunt folosite pentru tratamentele balneoclimaterice care se fac la bazele moderne proprii de tratament ale celor două hoteluri .
Sunt sectii de balneofizioterapie: hidroterapie, termoterapie si electroterapie. Sub indrumarea personalului de specialitate, la bazele de tratament se pot efectua proceduri complexe pentru tratarea diferitelor afectiuni cum ar fi: afectiuni ale tubului digestiv, afectiuni hepato-biliare, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni asociate.
Bazele dispun de instalatii de apă minerală cu băi calde, pentru electroterapie si hidroterapie, inhalatii si aerosoli. Există proceduri cu parafină si nămol mineral pentru impachetări.
De asemenea, există săli de gimnastică medicală.
În Sângeorz – Băi sunt nu mai puțin de 9 izvoare de ape minerale cunoscute sub numele de „HEBE”.
Sursa: antenasatelor.ro