Videclip, promovare obiective turistice. Palatul Micul Trianon Floresti Prahova Romania.Exista monumente de arhitectura ridicate de nobilimea autentica a Romaniei pe care vremea si vremurile le-au adus intr-o stare jalnica. Unul dintre ele este Micul Trianon de la Floresti-Prahova. Se spune ca aceasta cladire a fost urmarita de un blestem crunt. in anul 1907, Grigore Gh. Cantacuzino, unul dintre cei mai mari mosieri ai Romaniei, poreclit Nababul, incepe constructia unui palat cum nu s-a mai vazut pe la noi. La dorinta principesei Alice, fiica lui, palatul va avea 365 de dormitoare, cate unul pentru fiecare zi a anului, sapte sali de bal, multe saloane si un parc dendrologic de 150 de hectare, cu arbusti de esenta rara, apeducte, terenuri de vanatoare, golf si echitatie. Dupa moartea Nababului, mostenitorii acestuia nu au mai avut bani sa finalizeze grandioasa lucrare. Palatul a fost parasit inainte sa se fi locuit in el.Armata Rosie a furat coloanele ionice din piatra de Albesti La inceputul celui de-al doilea razboi mondial, impresionati de frumusetea si rafinamentul palatului, nemtii incep sa faca de garda in jurul lui. Chiar generalul Von Paulus, mare iubitor de arta, a scris in memoriile sale: „Valea Prahovei, pe langa petrol si Peles mai are o bogatie de nepretuit: palatul Micului Trianon, mai izbutit si maret decat originalul de la Paris”. Nu trece mult timp si Micul Trianon incepe sa fie devastat, intai de Armata Rosie eliberatoare, care a luat cateva coloane ionice din piatra de Albesti, apoi de taranii din zona. Acestia au smuls din trupul monumentului, ani de-a randul, piatra, elemente decorative baroce, renascentiste sau neoclasice, impodobindu-si grajdurile si cocinele. Si, pentru ca nu era de ajuns, guvernul Petru Groza aduce in apropierea Micului Trianon o satra de tigani, care a fost sfatuita tovaraseste sa caute printre zidurile palatului materiale de constructie pentru a-si ridica niste cocioabe. Din cauza furturilor de piatra, structura de rezistenta a cladirii a fost slabita. in 1977 s-au daramat cosurile. Atunci au cazut si zidurile interioare. Mai nou, palatul sufera din cauza unei ciuperci litofage, un fel de cancer al pietrei. O eventuala restaurare a acestui obiectiv de o valoare istorica inestimabila depaseste puterile bugetului, fara a pomeni banii pentru dezinfectare. Investitorii straini se tin departe din cauza sanatoriului TBC aflat in apropiere. Desi zona arata deosebit de pitoresc, nici patronii autohtoni nu se inghesuie sa-si faca vile acolo. Chiar si Ceausescu intentiona sa-si faca aici o resedinta, dar, cand a auzit de sanatoriu, a renuntat. Autor text DANA FODOR publicat 2005.
Fan Turism Braşov produce la comandă videoclipuri publicitare şi filme de prezentare pentru obiective turistice, culturale, istorice, religioase, pensiuni, case de vacanţă, oferte de cazare private. Asigură promovarea acestora pe principalele portaluri si saituri web specializate. Realizează şi multiplică DVD-ur personalizate, de prezentare şi promovare a obiectivelor turistice şi serviciilor oferite de acestea. Aceste DVD-uri le puteti valorifica direct sau incluse în valoarea prestaţiei. Acest sistem este aplicat de majoritatea tour operatorilor din întreaga lume, ca strategie de marcheting cu impact mediatic deosebit. Toate produsele sunt realizate în format full HD. E-mail contact: fanturism@gmail.com
Surprising Romania
Portalul stirilor pozitive despre Romania
Ad Blocker Detected
Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.
Ana Maria Filip
ti se rupe… sufletul…
Dalem DLM
pacat de castel 🙁
repelevil
Palatul nu mai este al statului roman, a fost retrocedat si nu mai poate intra in nici un proiect de restaurare aşa cum a beneficiat conacul Filipescu din bani europeni. Daca proprietarul nu ia masuri, nimeni nu o sa faca nimic.
repelevil
Dumneavoastra nu cunoașteți limba română sau aveți un deficit care vă impiedică a formula o propoziție logică?
uta valy
ceva minunat si te gandesti ca fatada cat de bine a rezistat
851dan
e incredibil cum o cladire cu asa o istorie in spate ajunge sa fie lasata in abandon de niste lacomi incompetenti!!!!si sunt atatia care ar da un sac de bani pentru o singura piesa de pe aceasta fatada!!!!!
g matei matei
palatul asta era foarte frumos si sa stiti ca eu sunt din floresti prahova
Madalina Dinu Dinu
Eu sunt din localitatea aceasta Florești si este foarte frumos dar este frumos si ,,Copacul Iubirii" cel din spatele parcului.😼😼
marius kapa
Oare unde or fi copaci de esenta rara din jurul palatului?Au disparut ca prin minune dupa ani 90.
marius kapa
Oare unde or fi copaci de esenta rara din jurul palatului?Au disparut ca prin minune dupa ani 90.