Gheorghe Zamfir – The Lonely Shepherd

14 Iul

Aceasta superba melodie a fost facuta celebra in intreaga lume de catre filmul Kill Bill regizat in 2003 de Quentin Tarantino, dar nu multi straini cunosc faptul ca aceasta melodie este interpretata de faimosul muzician roman Gheorghe Zamfir, supranumit “regele naiului”.

A inceput sa cante la nai la varsta de 14 ani, cand tatăl său l-a înscris la Școala de muzică nr. 1 din București (astăzi Liceul de Muzică Dinu Lipatti), cu intenția de a studia acordeonul, insa a fost acceptat la clasa de nai a profesorului Fănică Luca, unde a demonstrat inca de la inceput o abilitate extraordinară pentru acest instrument.

Gheorghe Zamfir este câștigătorul a 120 de discuri de aur și platină, are peste 190 de discuri înregistrate, și are peste 120 de milioane de albume vândute.

Cititi si...
Ciprian Porumbescu - Balada (Incredible Romania)

Puteti gasi mai multe informatii despre Gheorghe Zamfir pe Wikipedia.

——————————————————————————————————————

This beautiful, heart touching song was made famous worldwide by Quentin Tarantino‘s 2003 movie Kill Bill, but perhaps you didn’t know that the artist playing it is the famous Romanian musician Gheorghe Zamfir, the undisputed “king of the pan flute”.

He began playing the traditional Romanian-style pan flute (called “nai“) at the age of 14 and since then he has released over 200 albums, sold over 700 million examples and received 90 golden and platinum disc awards.

You can find more information about Gheorghe Zamfir on Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *