Performanță uriașă în SUA, pentru țara noastră: Locul al treilea la Campionatul Mondial de Robotică, cucerit de elevi români

9 Mai

Liceeni de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București au câștigat locul al treilea la Concursul Mondial de Robotică din St. Louis, Mossouri (Statele Unite ale Americii). Echipa a concurat sub numele echipei „Autovortex România”, iar competiția a fost organizată între 27 și 30 aprilie, potrivit agerpres.

Echipa Autovortex a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să ducă la capăt o sarcină care se schimbă în fiecare an. El a trebuit construit din piese standard, dar și din piese suplimentare off-raft sau personalizate.

Câștigătorii premiului al treilea sunt Răzvan Haș, Bogdan Mihai, Andrei Ducu, Robert Ngo-Van, Rareș Bădici, Andrei Lungu, Călin Banciu, Sabina Achinca, Edward Diaconescu, Ilinca Ion, Marco Azarmaneche, Tiberiu Artemi, Andreea Vasilescu, Victor Brînzan, Andrei Gabriel, Alexandru Nichita.

Cititi si...
Povestea de suflet a dr. Ștefan Ionescu Călinești cu Pell Amar

Pentru a ajunge la Campionatul Mondial organizat în SUA, echipa a trebuit să participe prin toate etapele de calificare. Ei ai obținut primul la competițiile din Germania, Olanda, Rusia și Coreea de Sud. Antrenorul care i-a făcut pe liceeni să dobândească acest premit a fost profesorul Ionuț Panea.

Anul acesta, în St. Louis, peste 900 de echipe din 42 de țări au concurat în programele FIRST. În total, peste 20.000 tineri între 6 și 18 ani din întreaga lume au călătorit în statul Missouri, testându-și abilitățile inginerești la competiția FIRST (Pentru Inspirație și Recunoaștere în Știință și Tehnologie).

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *